Tabara Padina 2021

De sărbătoarea Rusaliilor, o parte din practicanții de karate Kyokushin din cadrul organizației I.K.O KYOKUSHINKAIKAN ROMANIA, membri ai cluburilor A.C.S. OYAMA CONSTANȚA, A.C.S. RB NOBORIRYU BUCUREȘTI, A.C.S. LUPTĂTORII KYOKUSHIN și Marina Grama au acceptat provocarea muntelui, pentru că antrenamentele de arte marțiale nu înseamnă numai tehnică și forță ci, mult mai important, dezvoltarea unui spirit de învingător construit pe depășirea obstacolelor, a propriilor limite, a temerilor și gândului că nu mai poți.

Am înfruntat ploaia și frigul, ne-am bucurat de puțin soare, am învățat împreună importanța unei mâini întinse atunci când stânca din fața ta e prea mare să o poți urca singur. Ploaia, frigul și ceața nu ne-au oprit, ci doar ne-au ajutat să înțelegem că suntem mereu mai puternici decât credem și că orice drum, oricât ar părea de dificil, poate fi străbătut cu voință și încredere, cu un baton de ciocolată pe care cineva la fel de obosit ți-l oferă zâmbind, cu încă un pas înainte spre ceea ce știi că poți deveni.

”BE STRONG!
BE YOURSELF!”

Nu a fost un simplu slogan, ci lecția de suflet și de spirit a acestor zile!

”BE STRONG!!
BE YOURSELF!!”

Nu a fost un simplu slogan, ci lecția de suflet și de spirit a acestor zile!

Tabara Costinesti 2021

 Kyokushinkaikan Summer Camp 2021 a avut loc la Costinești, în perioada 27-29 august. Evenimentul a fost organizat de Sensei Romeo Beznea (Honbu Direct Dojo Operator) prin Asociația Club Sportiv RB Noboriryu, Sensei Marina Grama, Sensei Lidia Dobrin și Sensei Ilie Alexandru – instructori în cadrul IKO KYOKUSHINKAIKAN ROMÂNIA.

Scopul evenimentului a fost aprofundarea de către practicanții din România a schimbărilor tehnice implementate în kata și kihon de organizatia mondială IKO KYOKUSHINKAIKAN, fondată de Sosai Masutatsu Oyama (întemeietorul stilului), condusă în prezent de Kancho Shokei Matsui și care are peste 12 milioane de membri, în 125 de țări. Instructorii români au beneficiat în acest demers de sprijinul direct al unei figuri emblematice în domeniul artelor marțiale, Shihan Artur Hovhannisyan.

Practicanții s-au bucurat de diversitatea antrenamentelor la malul sau în valurile mării, însoțitorii au putut participa la ședințe de fitness, astfel încât toată lumea a avut parte de bucuria mișcării, de activități inedite, prieteni noi și atmosferă plină de energie și entuziasm.

Tabăra s-a finalizat cu un examen de grad solicitant, dar promovat de majoritatea participanților, în spiritul de fair-play, disciplină și forță ce caracterizează acest stil de arte marțiale.